برای تازه شدن دیر نیست | ||
موادغذایی شادی آور سال هاست که متخصصان دریافته اند احساس نشاط و شادی با نوع ترکیباتی که وارد بدن می شود، رابطه مستقیم دارد.شاید بیشتر ما بدانیم که رژیم غذایی چرب و شیرین و حاوی غذاهای فرآوری شده باعث افزایش وزن و اندازه دور شکم می شود متخصصان تغذیه می گویند رژیم غذایی غنی از چربی های مفید، مانند روغن زیتون و حاوی غلات سبوس دار، سبزیجات و گوشت با کیفیت باعث می شود احساس خوبی داشته باشیم و بتوانیم بدون تلاش خیلی زیاد، وزن خود را نیز کاهش دهیم. اگر به این موضوع علاقه مند شده اید، توصیه می کنیم ادامه مطلب را مطالعه کنید.عموم مردم به اشتباه رژیم غذایی را کم خوری معنا می کنند، در صورتی که رژیم غذایی به معنای نظم غذایی است، نظمی که باید در برنامه غذایی انسان وجود داشته باشد تا زندگی سالمی را پی بگیرد. دکتر رضا راست منش متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان این نکته به خراسان ادامه می دهد: معمولا آن چه در رژیم های غذایی مورد توجه است، تعداد وعده های غذایی است.
این رژیم نیازهای اساسی یک فرد بالغ را تامین می کند و اگر این رژیم رعایت شود، می توان امیدوار بود فرد زندگی سالمی داشته باشد.از آن جا که انسان یک موجود متعالی است و خواسته های دیگری هم دارد ممکن است از رژیم غذایی انتظارات دیگری مثل کسب شادی ، افزایش حافظه و افزایش طول عمر هم داشته باشد.
افت قند خون در افراد باعث ایجاد رخوت، کسالت و بی حالی می شود بنابراین تنظیم قند خون در این رژیم بسیار مهم است. کمک به تولید هورمون های شادی بخش در مغز و جلوگیری از تخریب زودرس و افزایش عمر آن، یک راه دیگر است. مواد غذایی بسیار متنوعی در این امر نقش دارد مانند شیر یا موز که حاوی اسید آمینه ای موسوم به «تریپتوفان» است که در بدن به هورمون شادی بخش «سروتونین» تبدیل می شود. انگور یکی از میوه هایی است که حاوی سروتونین است.خوب است بدانید روایت شده است زمانی که حضرت نوح (ع) از قوم خود نزد خداوند شکایت کرد و بسیار رنجور و افسرده بود، خداوند دستور داد تا انگور بخورد. از این رو این میوه در ایجاد شادی نقش بسیاری دارد. بعضی از میوه ها به طور مستقیم حاوی مواد شادی بخش است و کمبود برخی مواد که حاوی اسید چرب امگا 3 است ، مانند ماهی و غذاهای دریایی باعث افزایش رخوت و خمودگی و کسالت می شود. نکته این جاست که تاکنون نقش افزایش مصرف اسیدهای چرب امگا 3 در بروز شادی ثابت نشده اما ثابت شده است که کمبود آن به رخوت و کسالت منجر می شود. بنابراین مصرف متعادل این اسیدهای چرب را به همه مردم توصیه می کنیم.هم چنین کمبود منیزیم، مس و منگنز در بروز افسردگی نقش دارد با این حال مصرف بیش از اندازه آن باعث شادی نمی شود. مصرف زیاد قندهایی که «پلی فنل » دارد مثل زغال اخته، توت و تمشک جنگلی هم با احساس شادی ارتباط دارد. به طور کلی میوه هایی که رنگدانه بنفش دارد، بسیار مفید و شادی بخش است. دکتر راست منش با اشاره به این که در گیاه نعناع اسیدهای چرب بسیار فراری وجود دارد که خاصیت نشاط آوری دارد، می گوید: مصرف این گیاه باعث نشاط و شادی می شود و همه ما تجربه استفاده از خمیر دندان نعناعی را داریم که بلافاصله پس از مصرف احساس سرخوشی و نشاط می کنیم. باید دانست هیچ یک از این مواد غذایی به تنهایی معجزه نمی کند اما مجموعه آن ها وقتی در یک سبد غذایی به صورت منظم مصرف شود، می تواند یک رژیم غذایی شادی آفرین باشد.طراحی چنین رژیم هایی از توان فردی که در این زمینه تخصص و تجربه ندارد، خارج است .
تصریح می کند: اگر هدف کاهش وزن باشد ممکن است نتوان برخی مواد غذایی شادی آور را در آن گنجاند، بنابراین هدف اصلی باید مشخص باشد و متخصص تغذیه طبق تجربه و مهارتی که درباره رژیم های غذایی متنوع آموخته است می تواند به فرد کمک کند که به هدف خود نزدیک تر شود. هم چنین ید به عنوان یک عنصر مهم و حیاتی برای بدن در صورت کمبود باعث کاهش حافظه، انرژی بدن و بروز مشکلاتی مثل افسردگی، نقص توجه ناشی از بیش فعالی، میگرن، افزایش وزن و... می شود. بنابراین در رفع افسردگی باید ید را به میزان کافی در رژیم غذایی افراد گنجاند. از سوی دیگر کلسیم از ابتدایی ترین ترکیبات در بالا بردن خلق افراد است.
زوال عقل در فرد تشدید می شود. فیبرهای خوراکی هم به عنوان بالابرنده های خلق و خوردنی های شادی بخش شناخته شده است.
منبع: روزنامه خراسان برچسبها: مواد غذایی شادی آفرینمواد غذایی ضد افسردگیرزیم غذایی شادی آفرینمواد غذایی شاد کننده [ شنبه 91/11/7 ] [ 9:53 صبح ] [ شاپرک ]
|
||
[ طراحی : نایت اسکین ] [ Weblog Themes By : night skin ] |